1/5/15 Bonden stoppen CAO-overleg

1 mei 2015

Na een zeer lange periode van onderhandelingen en overleg hebben de bonden afgelopen week laten weten de onderhandelingen af te breken. Zij gaan terug naar hun achterban en dreigen hun leden op te roepen tot het voeren van acties. Voor ons blijft het uitgangspunt voor een nieuwe CAO een grotere flexibiliteit en kostenneutraliteit.

De vakbonden breken de onderhandelingen over een nieuwe Grafimedia cao af. Zij gaan hun leden vragen in actie te komen om te proberen alsnog een nieuwe cao te bewerkstelligen. 

"Onbegrijpelijk", zegt Richard van den Berg, voorzitter van de werkgeversdelegatie. "Dit is nergens voor nodig want wat ons betreft kunnen we gewoon verder gaan met de onderhandelingen.

Wij hebben hen uitgenodigd het overleg voort te zetten. Daar moeten de leden van de vakbond echt niet voor in actie komen. De vakbonden willen eerst overeenstemming bereiken over één van de vele onderwerpen die op de onderhandelingstafel liggen.

Niet isoleren
Wij willen in dit stadium van de onderhandelingen niet één onderwerp isoleren van de rest. Dat is ook heel ongebruikelijk tijdens onderhandelingen. De bonden lopen weg van de onderhandelingstafel en daarmee lopen ze in feite ook weg voor een verantwoorde toekomstbestendige bij de branche passende cao. Onze uitgangspunten blijven zoals ze zijn: modernisering en arbeidskostenneutraliteit.”

Terug naar vorige
Bezoekadres: T +31 (0)857600333
Boeing Avenue 209 E info@zso.nl
1119 PD  Schiphol-Rijk W www.zso.nl
©2018 | ZSO